Sport helpt kinderen aan een glimlach


Hoe is het idee voor Sport Helpt ontstaan?
In de herfst van 2011 is hockeyinternational Rogier Hofman samen met een collega international op bezoek geweest bij een ernstig ziek kind in het ziekenhuis. Het kind had de droom om zijn favoriete sporter te ontmoeten en dit is door de betreffende sportbond georganiseerd. Deze ontmoeting heeft bij Rogier een heel bijzondere indruk achter gelaten, aangezien hij met zo weinig moeite een kind zo blij kon maken. Rogier kreeg na het bezoek te horen vanuit de hockeybond dat er vaker van dit soort aanvragen binnen kwamen, maar dat het voor de bond vaak lastig is om zo’n ontmoeting te faciliteren. In de maanden hier op volgend heeft Rogier veel nagedacht over deze dag en direct was hij van mening dat er een mogelijkheid moet zijn om nog veel meer dromen van ernstig zieke kinderen te kunnen verwezenlijken. Samen met hockeyinternational Tim Jenniskens is het plan ontstaan om het makkelijker te maken voor ouders/verzorgers om ernstig zieke kinderen hun droomsporter te laten ontmoeten. Als Olympische sporter hebben ze de mogelijkheid en het netwerk om dit idee werkelijkheid te laten worden. Daarbij hebben ze het gevoel dat als je met zo’n kleine moeite een kind zo blij kan maken, dit bij de verantwoordelijkheid van een topsporter hoort. Dit plan hebben ze na de Olympische Spelen in Londen dan ook verder uitgewerkt en met behulp van NOC*NSF is Sport Helpt in 2013 een officiële stichting geworden.

Wat is onze missie?
Als topsport(st)er hebben we de mogelijkheid en het netwerk om kinderen met heel weinig moeite ontzettend blij te maken. Sport Helpt probeert daarom in samenwerking met vele andere topsporters zoveel mogelijkernstig zieke kinderen in een enorm zware tijd een lach op het gezicht te toveren. Dit willen we bereiken door middel van het faciliteren van een droomontmoeting voor een ernstig ziek kind met een topsport(st)er van zijn of haar favoriete sport.Uit eerdere ervaringen is gebleken dat zo’n droomontmoeting een ernstig ziek kind een fantastisch mooie ervaring kan bezorgen. Meer informatie met betrekking tot de invulling van een droomontmoeting kunt u vinden onder de link “droomontmoeting”.

Wat is onze visie?
“Elke extra lach is een overwinning”.We zijn ervan bewust als stichting dat we niet ieder kind kunnen helpen, maar elk extra ernstig ziek kind dat we blij kunnen maken is alweer een overwinning. De droom van Sport Helpt is om met zoveel mogelijk (ex)topsporters samen te werken en hierdoor een netwerk te creëren om zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen een droomontmoeting te bezorgen en daarmee een lach op het gezicht te toveren.Het is fantastisch om te ervaren hoeveel topsporters zich op wat voor manier dan ook willen binden aan Sport Helpt. Sport Helpt bestaat dan ook niet uit eenbeperkt aantal personen, maar wordt daarmee iets van al deze topsporters samen. Wij zijn er dan ook enorm trots op dat er op dit moment bijna 300 ( Olympische en Paralympische ) topsporters bij ons zijn aangesloten!

Natuurlijk staan we altijd open voor ideeën, feedback, reacties en hulp. Als u onze stichting op wat voor manier dan ook zou willen helpen, stuur dan een mail naar info@sporthelpt.nl. Wij zullen u mail zo snel en zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.